Waarom zijn Doodle's zo duur?

Waarom  zijn Doodle’s zo duur, hoor ik vaak om me heen, het zijn toch maar kruisingen, van een poedel  en een labrador,?  Dit vind ik al niet leuk als dit tegen me gezegd word,

Er is goed over na gedacht waar ze mee gefokt hebben, dit zijn de Labrador, de Poedel, de Ierse waterspaniel, de Engelse- en Amerikaanse cockerspaniel en de Curley coated retriver.  Met dit eind resultaat,  en ik vind ze geweldig.

 

Maar dan toch de vraag waarom zijn ze zo duur,

*Een voordeel is dat ze hypoallergeen zijn.

*De aanschaf van de moederhond , heel veel geld.  

*met de daarbij horende gezondheidstesten op HD, ED, Patella, en DNA test zo’n €600,-

* Een ogen test {jaarlijks } €60,-

* een DNA profiel met screening  op veel voorkomende  erfelijke ziektes. €55,-

*Keuring dierenarts { algehele }  verklaring.€30,-

*Lidmaatschap ALAEU

*verplichte opleiding Honden en Kattenbesluit , met 20 stage dagen bij honden en katten pensions en examen.€600,-

* De dekking. Dit gaat niet over een paar tientjes, maar een paar duizend euro’s. Het zoeken naar de juiste dek reu is  een intensief tijdrovend klusje, je wilt de beste uitslagen op de HD, ED, en Patella, een goed karakter en ook nog een mooie vacht en een goede bouw, en als  je ervoor naar het buiten land moet, dan is dat zo ,en doen wij dat.

*Uiteindelijk gaat er ook nog eens inkomstenbelasting en BTW vanaf.

Als het teefje loops word laat je een uitstrijkje doen, daarna ga je meerdere keren naar de dierenarts om het moment te bepalen voor de dekking, zo’n fertiliteits pakket kost ook al gauw €300,-

Als de dekking geweest is, 2x heen meestal, dan is het na een maand tijd voor een echo,  De moeder hond moet hoogwaardig voer krijgen en eet meer dan anders, Voordat de pups komen heb je een werp kist nodig die zijn rond de €850,- een warmte lamp, en vetbedden, een extra wasmachinenodig. de kachel in huis moet hoog voor de kleintjes, Je hebt geluk als de bevalling goed gaat, maar het kan zo gebeuren dat we naar de dierenarts moeten voor een keizer snede. En dat de dierenarts moet langskomen om alles te controleren.  Ik slaap 3 weken voor  de werpkist om alles goed in de gaten te houden, mijn andere werk ligt dan volledig stil. De moederhond krijgt om de 2 uur een volle bak eten, om de pups goede melk te kunnen bieden. Met 3  en een halve week beginnen we met bijvoeren van de pupjes, dit om de moederhond zoveel mogelijk te ontzien, en de pupjes zelfstandig  te leren eten al. want met 7 en een halve week mogen ze al naar de nieuwe baasjes toe.

De pups worden meerdere keren ontwormd, geënt bij de dierenarts en gechipt, u krijgt een inentings paspoortje,  en na castratie de stamboom.

*De pups krijgen een knuffel met hun nestgeur, een puppypakket van Pro Plan met voer voor zeker de eerste maand, een tasje met shampoo en een riempje en halsbandje.

Ook al de tijd die in het mailen gaat zitten, voor dat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, tijdens en nadat ze zijn uitgevlogen , is tijd rovend, maar  je kunt me altijd om raad vragen.

Bij ons zit een garantie regeling , bij hondjes op een advertentiesite niet en is het garantie tot aan de deur, en als er dan van alles mis blijkt omdat er niet is getest op HD, ED, en Patella en dergelijke, gaat u dat een fortuin aan dierenartskosten  kosten.   Waar u makkelijk een mooie doodle met stamboom voor had kunnen kopen. Dus denk goed na, waar u prioriteiten liggen.  

Een Bohemian Labradoodle pup kost €2350,- incl. BTW